Descripció

Dins el marc del treball de síntesi del curs de 2n d’ESO i més concretament dins la matèria d’educació física hem inclòs una activitat relacionada amb els Jocs Mediterranis de Tarragona 2017. Us posarem amb context: el treball de síntesi gira al voltant de la família Lem, una família d’extraterrestres que visita Constantí. L’alumnat aprofitant els continguts de les diferents matèries ha de mostrar, explica, guiar…etc. a aquesta família per diferents indrets del poble i ens diferents aspectes de la vida social i cultural.

Inicialment i ja centrant-nos amb l’activitat d’educació física, s’ha de realitzar una cerca de les diferents instal·lacions esportives del municipi, ja que la família Lem ha estat molts dies viatjant per l’espai i han dut un estil de vida una mica sedentari. Un cop arribats a Constantí tenen ganes de practicar esport.

Per altra banda, al cap d’uns dies d’estar al poble, la família Lem s’hi ha trobat molt bé i estant pensant que en un futur proper els agradaria tornar. És aquí on entren en joc els nostres alumnes ja que una de les raons per les quals podrien tornar a visitar el poble seria en el moment en que es desenvolupin els Jocs Mediterranis al 2017, competició esportiva d’alt nivell. Per això, l’alumnat ha de fer una recerca d’informació sobre diferents aspectes del Jocs per tal de donar bones raons i arguments als extraterrestres. Tanmateix també hauran d’explicar quina competició podran veure a la subseu de Constantí i fer-los una demostració. Per fer aquesta demostració, cada grup, haurà de construir una barra amb uns discs laterals per simular un esportista d’halterofilia aixecant el seu pes.

Activitat elaborada per Rosa Vilallonga i Mireia Castells Fuentes

L’activitat es durà a terme durant el treball de síntesi(12-13 i 15-17 de juny)

Motivació:

El professorat del treball de síntesi de 2n d'ESO hem cregut oportú realitzar una activitat relacionada amb els Jocs Mediterranis del 2017. La idea és en aquest curs fer una activitat i de cara al curs vinent i al següent(el dels Jocs), muntar un treball de síntesi que giri tot al voltant de l'esdeveniment esportiu. Pretenem que l'alumnat tingui una idea del que s'està coent.


Finalitat:

Introduir en l'alumnat el tema dels Jocs Mediterranis per tal que tinguin coneixement de quan es farà, on es duran a terme les proves, qui hi participarà i què es farà durant els dies de competició. En definitiva que tinguin una visió general del que implicarà la realització dels Jocs Mediterranis al camp de Tarragona i en concret al seu municipi.


Resultats esperats:

L'activitat està molt guiada i pautada, així que esperem que l'alumnat serà capaç de recollir l'informació demanada a partir d'investigar la pàgina web oficial dels jocs. També creiem que no serà difícil per ells recollir certa informació sobre l'esport que es realitzarà: l'halterofilia. No pretenem una cerca a fons de l'esport, però si que el sàpiguen identificar, de moment.


Centre:

Institut de Constantí

Destinataris:

  • Estudiants


Nivell educatiu

  • ESO

Àrea curricular:

EF-Educació física


Criteris de transversalitat:

  • Genere

  • Ecologic

  • Inclusio


Àmbit competencial:

  • Comunicativa, lingüística i audiovisual

  • Artística i cultural

  • Gestió i tractament de la informació digital

  • Aprendre a aprendre


Fitxers adjunts: